Vrijedi li osiguranje kućnih ljubimaca tog novca? Prije donošenja odluke pročitajte načela | sitnim slovima Zabava / Život

Vrijedi li osiguranje kućnih ljubimaca tog novca?  Prije donošenja odluke pročitajte načela | sitnim slovima  Zabava / Život

Dok nastavljam tjedne izlete sa svojim štencima raznim veterinarima, često me pitaju imam li osiguranje za kućne ljubimce ili razmišljam o tome da ga nabavim. Ne, nemam, i iskreno, siguran sam da moji psi imaju previše već postojećih zdravstvenih problema da bi se u ovom trenutku kvalificirali za bilo koju vrstu osiguranja.

Ali za druge to može biti dobra investicija. Evo kako funkcionira osiguranje kućnih ljubimaca.

Kao osiguranje ljudi

Slično je zdravstvenom osiguranju ljudi. U većini slučajeva plaća se mjesečna premija; neke politike uključuju wellness i posjete uredu; a većina politika dolazi s odbicima i specifičnim kriterijima koji se moraju ispuniti prije nego što se povlastice primjene na hitne ili neplanirane incidente.

Pokrivenost se razlikuje ovisno o odabranoj politici.

Na osnovnoj razini, osiguranje kućnih ljubimaca plaća određeni postotak računa ako pas ili mačka treba neočekivanu veterinarsku skrb. Neke police pokrivaju do određenog postotka. Većina će pokriti operacije, dijagnostičke pretrage, lijekove, hranu na recept, dodatke prehrani, stomatološku skrb i hospitalizaciju. Obično su također obuhvaćena nasljedna i prirođena stanja.

Neke klinike nude vlastite wellness planove koji imaju mjesečna plaćanja i uključuju opće usluge tijekom cijele godine.

Da biste maksimalno iskoristili osiguranje kućnih ljubimaca, napravite domaću zadaću. Nisu svi planovi osiguranja isti.

Proučite sitni ispis

Svako osiguravajuće društvo za kućne ljubimce nudi police osiguranja s različitim planovima plaćanja, participacijama, ograničenjima pokrića i isključenjima. Čitanje sitnog tiska može vam pomoći da donesete najbolju odluku.

Neke politike plaćaju samo zdravstvene probleme ili nesreće, dok druge također plaćaju preventivnu skrb, kao što su kastracija/kastracija, cijepljenje i mjere prevencije srčanih crva. Neki imaju godišnji limit pokrića, a neki mogu imati doživotno ograničenje, što znači da će platiti samo određeni iznos za život ljubimca.

Većina polica osiguranja pokrivat će kućnog ljubimca doživotno, ali možda biste trebali razmisliti o osiguranju dok je ljubimac mlad prije nego što razvije bilo kakvu bolest koja se može smatrati već postojećom i stoga isključena iz osiguranja.

Zatražite recenzije i preporuke i posavjetujte se sa svojim veterinarom kako biste saznali kakvo je iskustvo s tvrtkama koje se razmatraju.

Molimo pročitajte odredbe i uvjete osim prije kupnje.

Provjerite jeste li u potpunosti razumjeli doprinose, odbitke i iznimke. Imajte na umu da će iznos i vrsta odabranih pogodnosti utjecati na iznos premija. Tvrtke obično nude različite politike i mogu se prilagoditi specifičnim potrebama i proračunima.

Također je uobičajeno da tvrtke zahtijevaju da se račun plati unaprijed, a zatim vrati osigurani iznos.

Uvjeti i tretmani koji nisu obuhvaćeni svakom politikom razlikuju se, stoga je važno prije nego što to učinite saznati sve činjenice. Prethodno postojeći uvjeti gotovo nikad nisu pokriveni, a neke police imaju vremensko ograničenje između kupnje police i stvarnog početka pokrića.

Isplati li se osiguranje kućnih ljubimaca?

Odluka o osiguranju kućnih ljubimaca je individualna. Ova vrsta osiguranja može pružiti mir i ublažiti neočekivani financijski teret u slučaju nužde. Ako životinja udari u auto ili ima ozljedu ili stanje koje zahtijeva operaciju, to može koštati tisuće dolara.

Druga opcija je samoosiguranje. Kada se u obitelj doda novi ljubimac, odvojite stavku u svom proračunu kako biste uštedjeli na neočekivanim troškovima za kućne ljubimce. Ako vaš obiteljski ljubimac živi mirnim životom bez većih hitnih slučajeva, na kraju ćete dobiti lijepe male ušteđevine koje možete potrošiti na nešto ugodnije od računa za veterinara.

Traci D. Howerton je koordinatorica volontera za Animal Rescue New Orleans (ARNO), neprofitno sklonište za volontere bez ubijanja. Za prijedloge tema pošaljite e-mail na animalrescuecolumn@gmail.com ili za više informacija o ARNO-u posjetite www.animalrescueneneworleans.org.

Kupnje izvršene putem poveznica na našoj stranici mogu nam zaraditi provizije za afilijacije

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *