Prekrasni razgovori između pasa, vozača kombija snimljeni na viralnim videima

dog mailbox

Odnos između pasa i kurira dugo je bio prikazan u popularnoj kulturi kao odnos neprijateljstva, sa stereotipom da se psi koji se previše zaštitnički ponašaju ponašaju iracionalno agresivno kad god im se približe kuriri pošte.

Međutim, nebrojeni videozapisi i fotografije na društvenim mrežama potvrđuju da je često suprotno. Poštanska služba Sjedinjenih Američkih Država (USPS), UPS, FedEx, Amazon i druge tvrtke uhvaćene su na isječcima koji ne samo da mogu koegzistirati sa psima, već vrlo često zajedno pronalaze nevjerojatnu radost.

Kako svjedoče fotografije i video snimci na društvenim mrežama, vozači kombija često se sprijatelje sa psima na svojim rutama. Ova nedatirana fotografija prikazuje psa u poštanskom sandučiću.
Getty

Popularnost takvih medija čak je dovela do naloga koji prikupljaju videozapise i fotografije takvih interakcija. To uključuje Facebook stranicu “UPS Dogs” (koja ima više od 1,8 milijuna pratitelja) i privatnu grupu na Facebooku “USPS Dogs”, kao i brojne osobne račune na Instagramu i TikTok vozačima kombija koji dijele trenutke sa psima na njihovim rutama. .

Mnogi od ovih videa pokazuju da su psi potpuno oduševljeni kada vide USPS nosače iz susjedstva.

Doug Coleman, viši službenik za odnose s javnošću za USPS, objasnio je Newsweek da agencija obučava svoje nosače da budu oprezni oko pasa, ma koliko oni slatki izgledali.

“Poštanska služba svake godine pokreće Nacionalni tjedan svjesnosti o ugrizu pasa kako bi educirala javnost o sigurnosti prijevoznika prilikom dostave pošte”, rekao je Coleman, koji nadgleda kampanju.

USPS treneri za pisma osposobljeni su za promatranje područja u kojima se mogu nalaziti psi, kako bi bili upozoreni na potencijalnu opasnost i poštivali teritorij pasa. Prijevoznicima je također rečeno da nikada ne očekuju da će pas ugristi, da budu naklonjeni psima i da nikada ne maze ili hrane životinje.

Agencija ozbiljno shvaća napade pasa i izvještava da je više od 5800 zaposlenika USPS-a napadnuto od strane pasa 2020. godine.

Iako psi mogu predstavljati opasnost za poštare, oni također mogu biti izvor pomoći. Mnogi to čine svojom ljubaznošću, ali pas ispod doslovno pomaže preuzimajući poštu za svog vlasnika od USPS prijevoznika.

TikTok Jake Gracey ima više od 283.000 pratitelja, od kojih mnogi oduševljeno komentiraju njegove objave o brojnim psima koje susreće na svojim FedEx putovanjima. Poput mnogih dostavljača koji vole životinje, Gracey zna da je tajna neposredne pseće naklonosti u smišljanju poslastica.

Nakon što je kurir stekao povjerenje psa, često može očekivati ​​da će se pas osjećati dovoljno ugodno da uskoči pravo u svoje kamione.

Još jedan dostavljač s posebnim odnosom prema psima ima “Chris the Dog Guy” na svojim računima na društvenim mrežama. Zaposlenik FedExa ima više od 1,3 milijuna pratitelja na TikToku, gdje često objavljuje isječke svojih brojnih prijatelja pasa koje susreće tijekom svog radnog dana.

Treba napomenuti da FedEx također ne potiče svoje zaposlenike na interakciju sa psima.

Rekao je glasnogovornik tvrtke Newsweek“FedEx nema veći prioritet od sigurnosti članova našeg tima. Kuriri i pružatelji usluga potiču se da rade što je moguće sigurnije prilikom dostave, što uključuje održavanje svijesti o svojoj okolini i korištenje privatnosti kako bi se izbjegle potencijalno štetne situacije.”

Ispod je još nekoliko videa dostavljača koji su voljni prekršiti pravila tvrtke kako bi iskoristili usluge pasa.

Psi nisu jedine ljubazne životinje koje pozdravljaju dostavljače. Unatoč povučenom ugledu, mačke su poznate i po prijateljstvu s prijevoznicima.

Međutim, vozači kombija ne susreću samo mačke i pse. Utječe na sve vrste životinja, uključujući i neke neočekivane vrste.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *