Irački hotel za kućne ljubimce brine se o psima i mačkama dok su njihovi vlasnici odsutni

Irački hotel za kućne ljubimce brine se o psima i mačkama dok su njihovi vlasnici odsutni

Amro kaže da su kućni ljubimci nervozni na čudnim mjestima i da im je potrebna sigurnost.

“Kada se životinja udalji od svog vlasnika, s tim se treba psihički pozabaviti. Mjesto (životinje borave u njemu) ne smije biti strano mjesto. Smještaj mora biti dobro pripremljen na svoj način. Dobro opremljen kako bi životinja ne dolazi čudno i ponekad se životinje, bilo da je riječ o mački ili psu, uzrujaju kada ne nađu svog vlasnika, ponekad prestanu jesti, a ponekad pokušaju pobjeći”, kaže Amro.

Usluge šišanja pasa nude se i onima kojima je potreban češalj ili trim.

“Imam psa i doveo sam ga ovdje da se ošišam i operem. Malo je ovakvih mjesta koja pružaju dobre usluge jer znamo da je sada sve više zainteresiranih za udomljavanje kućnih ljubimaca, posebno mačaka i pasa”, kaže Bafrin. Warti, vlasnik psa i kupac.

A redoviti kupci imaju koristi od personaliziranog tretmana.

“Sada se pas boji. Prije je živio s nekim drugim i bio je tučen ili mučen. Tako da je jako uplašen. Ne mogu mu ni dotaknuti šape. Zato se bavimo intenzivnom njegom da se osjeća kao da ne bi trebao biti plašiti ga i tješiti ga. ”, kaže Ali Sayfo, Amrov suprug i poslovni partner.

Životinje su svakog dana ispunjene rutinskim aktivnostima koje ih zabavljaju sve dok se njihovi vlasnici ne vrate po njih.

Mačke se drže u posebnom dijelu vile.

“Imamo veliku vilu. Površina je oko 400 kvadrata. Imamo i veliki vrt straga, ali ih zbog kiše ne izvlačimo često. Ali ih vodimo u šetnju.” Imamo aktivnosti i dnevni program koji su osigurani u sklopu hotelskih usluga koje uključuju spavanje u sobama, pri čemu mislim u zatvorenom a ne na otvorenom, sobe su namještene, tepih na podu, kućne WC jastučići htjeli nešto napraviti , te hranu i vodu, kaže Amro.

Sastanci s vlasnicima vrijeme su za maženje, što pokazuje i Minkina mačka kada je ponovno srela svoju vlasnicu Lauru.

“Dovodim ga ovdje jer mu se sviđa ovo mjesto, on je kao drugi dom, pa uživa ovdje. Pa kad mene nema, znam da je i njoj dobro ovdje”, kaže.

Međutim, Amro pokušava pronaći domaće ljude koji su voljni surađivati ​​s njima, unatoč lokalnoj potražnji. Njezin brat organizira logistiku i otpremu.

“Moglo bi se reći da je obiteljski posao. Ovdje rade moj muž i brat. Nismo mogli pronaći zaposlenike. Iskreno, bavim se time. Nisam mogla naći ljude koji su voljni raditi ili naučiti ovaj posao, jer na primjer. “Što se mene tiče, bez problema sam naučila ovaj posao jer volim životinje. Suprug i ja čistimo životinje i brinemo se o njihovim stvarima, a svakodnevno peremo i dezinficiramo prostor”, kaže Amro.

Amro planira proširiti svoje poslovanje na veterinarske usluge za životinje koje putuju s vlasnicima, osiguravajući potrebna cjepiva i dokumente potrebne u drugim zemljama uz pomoć lokalnih veterinara.

Cijene hotela počinju od 10 USD po mački i 15 USD po psu po noći. Imaju i usluge dnevne njege koje se naplaćuju po satu.

Dodatni troškovi hrane su između 2-3 dolara za mačke i 5-10 dolara za pse (ovisno o vrsti hrane koju pas prima). Mokra stočna hrana je skuplja od suhe.

U prosjeku, hotel prima 12 do 15 kućnih ljubimaca.

Amro je sedam godina živio u Irbilu, Kurdima, Iraku.

Prije kraja 2020. radila je marketing u Irbilu zbog pandemije posla, pa je svoj dječji san odlučila ispuniti otvaranjem centra za njegu Soft Paws koji je otvoren u prosincu 2020., a potom i hotela.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *