Elektroprivreda traži od kupaca da se maze s kućnim ljubimcima, da se ugriju i uštede novac

Elektroprivreda traži od kupaca da se maze s kućnim ljubimcima, da se ugriju i uštede novac

Treća najveća energetska tvrtka u Velikoj Britaniji nedavno je kritizirana zbog svojih nejasnih i uvredljivih prijedloga korisnicima da smanje unos električne energije i razmotre alternativu za zagrijavanje. Zašto? Time bi se uštedjelo gorivo u zemlji u kojoj je ponuda niska, a potražnja naglo raste, povećavajući račune za struju.

Mazite se sa svojom mačkom. Foto: Twitter

Kada pogledate 10 najboljih načina za zagrijavanje ove zime, Google nudi neke dobre tehničke prijedloge, kao što su:

  1. Korištenje prostirki
  2. Korištenje aluminijskih folija za radijatore
  3. Ugradnja kamina
  4. Korištenje kanalnih ventilatora i plastične ambalaže
  5. Korištenje grijača od terakote itd.

No, niti jedno vas društvo ne bi zamolilo da se “mazite” s mačkom da se zagrije. Ne bi ni tražili da jedete đumbir. Pogotovo ako je riječ o energetskoj tvrtki. Ali čini se da smo pronašli nekoga tko je to učinio i zbog toga postao virusan.

ŠTO SE DOGODILO?

Ovo Energy je objavila blog pod nazivom “10 jednostavnih i pristupačnih načina za zagrijavanje ove zime”, koji je uključivao prijedloge kao što su “maženje sa svojim kućnim ljubimcima i voljenima da ostanete hladni” i jedenje đumbira, ali izbjegavanje čilija. kako to ide. znojit ćeš se.”

No umjesto da Britance shvati kao šalu, AF je to smatrao uvredljivim. Zastupnici su to nazvali uvredljivim i uvredljivim, dok je Darren Jones, predsjednik trgovinskog odbora, zamolio Ovo da se ispriča svojim kupcima zbog “neosjetljivih” komentara. Ali zašto?

PROBLEM S PLINOM

Mnoga poduzeća i kućanstva u Ujedinjenom Kraljevstvu nedavno su vidjeli da su njihovi računi za energiju naglo porasli jer se dobavljači suočavaju s naglim porastom veleprodajnih cijena plina. Veleprodajne cijene plina u Europi skočile su 400% prethodne godine, dok su cijene električne energije porasle 300%, prema Bank of America.

Ovo naglo povećanje posljedica je hladnog vremena, prekida rada nuklearnih elektrana u Francuskoj i smanjenog protoka plina iz Rusije. Osim toga, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države očekuju porast cijena u travnju 2022., što dodatno gura kupce. Očekuje se da će britanski kupci ove godine platiti 790 funti za grijanje i struju iznad trenutnih cijena.

ZAŠTO JE BLOG PROBLEM?

Trenutne cijene goriva rastu jer su cijene dosegle rekord u 2021. Rastuće cijene dovele bi do siromaštva goriva i pogoršale krizu troškova života. Budući da se zemlje motaju nad cijenama goriva, uvredljivo je tražiti od kupaca da nose džempere umjesto da uključe grijanje ako si to ne mogu priuštiti.

Iako se Ovo kasnije ispričao, u nastavku su nekoliko zanimljivih prijedloga koje su podijelili:

Danas ste mogli vidjeti OVO & SSE u vijestima. Nedavno smo kupcima poslali e-poruku sa savjetima za uštedu energije koja se odnosila na post na blogu. Ovaj blog nikada nije trebao biti napisan ili poslan kupcima – bio je sramotno beskorisan i loše ocijenjen. iskreno nam je žao.

DRUGI ZANIMLJIVI PRIJEDLOZI

1. Maženje.

2. Obilno jedenje zdjelica kaše pomoći će povećati tjelesnu temperaturu jer im je potrebno dulje za probavu.

3. Držeći se bezalkoholnih pića.

4. Pokrenite se tako da izazovete djecu na natjecanje u hula hoopu.

5. Očistite kuću ili napravite nekoliko zvjezdanih skokova.

6. Konzumirajte đumbir jer vas grije pospješujući protok krvi.

Što biste učinili da primite takav e-mail?

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *