15 najjeftinijih pasmina pasa na svijetu – preslatki, pristupačni štenci

Facebook

Adi Wong / Getty Images

Nagrada za ljubav za štene

Najskuplji psi mogu zaraditi tisuće dolara, što je veliki nered za svakoga čiji novčanik izgleda malo siromašno. Ako to zvuči kao vi, imamo dobre vijesti: Nisu svi rasni psi dragi. Slatki štenci na našem popisu općenito će vam biti jeftiniji od uzgajivača, a možete uštedjeti još više udomljavanjem iz skloništa ili programa specifičnih za pasminu, kao što je Nacionalni program za udomljavanje hrtova. Stoga smo ih okrunili za najjeftinije pasmine pasa u okolici.

Naravno, stvarni trošak posjedovanja psa – procjenjuje se na 8.000 do 11.500 dolara godišnje – premašuje početnu kupnju. Tu su neizbježni izdaci za hranu, veterinarsku njegu, igračke za žvakanje i eventualno njegu, obuku, dnevni boravak, sjedenje kućnih ljubimaca i šetnju pasa. Koji je najjeftiniji pas? Pa, troškovi se razlikuju, ali treba uzeti u obzir nekoliko točaka: Veliki psi imaju izvrstan apetit, pa njihovo hranjenje košta puno. Dugodlake pse možda će trebati češće češljati. A neke su pasmine sklone zdravstvenim stanjima koja povećavaju potrebu (i troškove) veterinarske skrbi.

Psi koji su se našli na našoj listi smatraju se najjeftinijim pasminama pasa u okruženju jer su im mjesečni troškovi niži. Među nezahtjevnim pasminama pasa koje su napravile ovaj rez su sve, od pasmina pasa za igru ​​do srednjih pasmina pasa. No, razjasnimo jednu stvar: “Jeftino” samo definira cijenu. Ove popularne pasmine pasa jedva da su škrte na svojoj ljubavi i privrženosti.

čivava koja stoji na drvenoj ogradi

Ljubičasta ogrlica za kućne ljubimce / Getty Images

1. Chihuahua

Ovi mali psi imaju samo šest do devet inča u visinu i teže tri do šest funti, ali to znači da su oni (i drugi mali štenci) među najdugovječnijim pasminama pasa, često žive i do 16 godina. Gotovo dva desetljeća maženja i društva zvuči nevjerojatno – i skupo. Ali Chihuahua je zapravo jedna od najjeftinijih pasmina pasa koje možete kupiti.

Ovi kučići veličine litre općenito su zdravi, što znači da nećete plaćati visoke veterinarske pristojbe u godinama koje dolaze. I ne zahtijevaju puno odlazaka do frizera. Možete odabrati bezbrižnu kratkodlaku čivavu, ali čak i dlakavija dugodlaka čivava zahtijeva samo tjedan dana češljanja kako bi statusna čuda zadržala pod kontrolom. Trebate li još jedan razlog da ovu pasminu ponesete kući? Čivave su poznate po svojoj visokoj razini energije i budnosti, poslušno upozoravajući svoje vlasnike kada im nešto ili netko privuče pažnju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *